Agoria Solar Team start met bouw van nieuwe zonnewagen

Agoria Solar Team is, in de gebouwen van het Arendonkse bedrijf Indupol, van start gegaan met de bouw van hun negende zonnewagen. De vorige wagen werd zowel Europees als wereldkampioen.

Trefwoorden: #Agoria Solar Team, #Indupol, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds het begin van de zomer werken 20 ingenieursstudenten in Leuven aan het ontwerp van een nieuwe zonnewagen, met als groot doel de Belgische titel te verdedigen op het tweejaarlijkse wereldkampioenschap in Australië in oktober 2021.

Door de huidige pandemie en de strenge reisbeperking in Australië werd deze race eerder dit jaar geannuleerd. De annulering van de race was een grote tegenslag voor het team, maar volgende maand zal het Leuvense studententeam hun zomerplannen bekend maken.

Het team zal komende maanden hard werken aan de nieuwe wagen binnen de muren van het Arendonkse Indupol. Dankzij de aanwezige infrastructuur en uitgebreide expertise van het bedrijf kunnen de 20 studenten rekenen op een hoop ondersteuning bij de productie van de wagen.

Gedelegeerd bestuurder Frank Jansen opende met trots de productiehal en hielp het team alvast op weg door de eerste carbonlaag van de zonnewagen te plaatsen. Hoe de gloednieuwe zonnewagen er zal uitzien blijft nog even geheim, deze zal voor het eerst worden voorgesteld in juli 2021.


Op de foto:
Frank Jansen legt samen met Kobe Lips de eerste carbonlaag van de wagen.