• 14/10/2013

Electrawinds doet 23 zonne-energieprojecten van de hand

Oostendse groenstroomleverancier verkoopt dochters Solar en Zon aan Zee aan joint venture van Gimv en Belfius en stapt in partnerschap voor tweede generatie biodiesel.

Trefwoorden: #Akiolis, #belfius, #biodiesel, #Diester, #economie, #electrawinds, #gimv, #inframan, #Mindest, #Sofiproteol, #zonne-energie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Electrawinds )

ENGINEERINGNET.BE – Het groenestroombedrijf Electrawinds meldt een reeks projecten rond zonne-energie van zijn dochterbedrijven Electrawinds Solar en Zon aan Zee verkocht te hebben aan Inframan, een joint venture tussen de investeringsmaatschappij Gimv en de bank Belfius.

De verkoopsprijs bedraagt naar verluidt 19,1 miljoen euro, waarvan een deel in earn-out. Samen omvatten de twee verkochte firma's 23 zonne-energie projecten in Vlaanderen met een totale capaciteit van 6,68MWp.

'De opbrengst moet de schuldenlast op holdingniveau te verlichten en de operationele activiteiten ondersteunen', aldus de onderneming.

Tegelijk zet Electrawinds een nieuwe joint venture - AD Biodiesel SAS – op poten met vier andere spelers waarin het zelf voor 20% participeert: Sofiproteol/Diester, Akiolis (van de Tessenderlo-groep) en Mindest.

De JV zal zich toeleggen op biodiesel van de tweede generatie, met name op basis van basis van afval zoals dierlijke afval- en gebruikte frituurvetten.

Het Oostendse bedrijf werkt momenteel aan een kapitaalverhoging om zijn voortbestaan veilig te stellen. Nieuws daarover is er niet, maar het bedrijf stelt: 'Electrawinds werkt ondertussen verder met mogelijke nieuwe kerninvesteerders, bestaande aandeelhouders en houders van achtergestelde leningen aan Electrawinds NV met het oog op een belangrijke versterking van zijn kapitaalsbasis. Verdere informatie zal worden meegedeeld in de loop van het vierde kwartaal'.


(Bert Belmans)