Huib van den Heuvel aangesteld als directeur van Solliance

Huib van den Heuvel volgt in deze functie Hein Willems op, die van bij de start van Soliance in 2010 directeur was.

Trefwoorden: #ECN, #Forschungszentrum Jülich, #Holst Centre, #imec, #onderzoek, #research, #Solliance, #TNO, #TU/e, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

personalia

( Foto: Solliance, Huib van den Heuvel )

ENGINEERINGNET.NL - Huib van den Heuvel zal de hele verantwoordelijkheid hebben voor de performance van Solliance. Hij zal zich specifiek gaan richten op de verdere uitbreiding van de samenwerking met de industrie.

van den Heuvel heeft de afgelopen zeven jaar gewerkt als new business development manager bij VDL Enabling Technologies Group, in deze functie heeft hij nieuwe activiteiten op het gebied van high-tech apparatuur voor de halfgeleiderindustrie en de zonne-industrie opgebouwd.

Hiervoor was hij in diverse innovatie- en business management posities in de grafische industrie tewerkgesteld.

Hij is afgestudeerd in de werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en heeft een MBA van de Universiteit Nyenrode.

Over Solliance
Het is een samenwerkingsverband van TNO, TU/e, Holst Centre, ECN, imec en Forschungszentrum Jülich voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van dunne-film fotovoltaïsche zonne-energie (PV) in de ELAT-regio (Eindhoven-Leuven-Aken triangle).

Solliance creëert nu synergie tussen meer dan 250 onderzoekers met dit gemeenschappelijke doel. Het bedrijf realiseert deze ambitie door gemeenschappelijk gebruik van state-of-the-art infrastructuur, afstemming van onderzoekprogramma's, en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Het is onder andere financieel ondersteund door de Provincie Noord-Brabant.