CMB gaat in Japan waterstof technologieën ontwikkelen

CMB heeft samen met Tsuneishi Craft & Facilities en haar scheepvaart business unit, Kambara Kisen, een waterstof joint venture opgericht, die in Japan waterstof motoren gaat ontwikkelen.

Trefwoorden: #CMB, #H2ICE-technologie, #Hydrogen Internal Combustion Engine, #motoren, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB.TECH )

ENGINEERINGNET.BE - De start van het partnership wordt meteen concreet door een innovatief project: de HydroPhoenix, de eerste waterstof sleepboot in Azië.

CMB en Tsuneishi willen de H2ICE-technologie (Hydrogen Internal Combustion Engine) verder ontwikkelen voor de Japanse industriële en maritieme sector. Dochterbedrijf CMB.TECH heeft in de loop der jaren een uitgebreide know-how opgebouwd en heeft met succes concrete toepassingen ontwikkeld met dual fuel en monofuel waterstofmotoren.

Om de invoering van deze revolutionaire technologie te versnellen, werd overeengekomen extra kapitaal te investeren in het Bingo Research Institute en de naam te veranderen in "JPN H2YDRO" voor de import, marketing en engineering service van H2ICE oplossingen in Japan. Er zal ook een H2ICE- toepassingscentrum opgericht worden.

Beide ondernemingen zullen zich daarnaast ook focussen op de ontwikkeling van waterstoftoepassingen voor de havenindustrie en schepen van verschillende categorieën zoals CTV’s , SOV’s en CSOV’s, via het H2ICE-toepassingscentrum.