Ontoforce stelt Valerie Morel aan als CEO

Valerie Morel startte onlangs als nieuwe CEO van Ontoforce, de ontwikkelaar van data­management­toepas­singen voor de life sciences sector en werd aangesteld om de groei te versnellen.

Trefwoorden: #CEO, #datamanagement, #Ontoforce, #Valerie Morel

Lees verder

HR

( Foto: Ontoforce )

ENGINEERINGNET.BE - Morel is een doorgewinterde executive met 20 jaar management- en bestuurservaring in de life sciences, financiële dienstverlening, data en technologie. In 1991 studeerde ze af aan de KU Leuven met een masterdiploma handelsingenieur.

Als CEO zal zij voortbouwen op het hoogwaardige product van Ontoforce en het bedrijf wereldwijd opschalen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2011 heeft de onderneming zich gefocust op een belangrijke uitdaging voor bedrijven in de life sciences sector: het samenbrengen van gestructureerde en ongestructureerde data om daaruit nieuwe inzichten te genereren.

Ontoforce werkt samen met een breed scala aan ondernemingen in de life sciences sector, waaronder Amgen, UCB en Roche. Daarnaast werkt Ontoforce ook nauw samen met gerenommeerde internationale onderzoeksinstellingen zoals IMEC, UGent en KU Leuven.

Valerie Morel, CEO van Ontoforce: "Ik popel om dit bedrijf door zijn volgende groeifase te leiden. Ontoforce heeft een geweldig product, waar de markt klaar voor is - vooral nu de COVID-19-pandemie de vraag naar geïntegreerde en gestructureerde data in de life sciences extra heeft versneld.”

Morel zal er opnieuw samenwerken met voorzitter Hans Cobben. Beiden werkten eerder al samen bij Bluebee, de Nederlandse ontwikkelaar van een cloudplatform voor genomische dataverwerking, die onlangs door Illumina werd overgenomen.