• 27/03/2012
  • |     BB

Actemium Open College volgt Learning 3.0-methodiek

Uniek opzet van opleidingen in industriële automatisering, gebaseerd op Learning 3.0: kennis halen, delen én brengen.

Trefwoorden: #actemium, #app, #learning 3.0, #opleiding, #social media

Lees verder

opleidingen

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.NL -- Wat is er nu in godsnaam nieuw aan een bedrijf dat een opleidingsinstituut opent, vroeger we ons af toen we de eerste nieuwsbrief van het Actemium Open College in onze mailbox vonden.

Maar we moeten toegeven: het concept zit erg goed in elkaar. Vooral omdat er actief geëxperimenteerd wordt met 'Learning 3.0', waarbij nieuwe en sociale media een prominente rol spelen.

“Het unieke aan het Actemium Open College is dat we inderdaad werken volgens de Learning 3.0-methodiek”, aldus Pieter van der Klooster, Manager van het Actemium Open College.

“Bij Learning 3.0 moet je denken aan kennisuitwisseling gebruik makend van de meest uiteenlopende moderne technieken zoals interactieve sessies, web-lessen, sociale media en apps, maar ook de inzet van een iPad in een realtime productie-omgeving.”

“Wij willen geen gesloten instituut zijn, maar juist een open plek voor ontmoeting en activiteiten binnen de industriële automatisering; bruisend, creatief en sociaal. Deelnemers zullen elkaar via collectieve kennisdeling motiveren en versterken.”

“We gaan zelfs zo ver dat we gezamenlijk nieuw materiaal zullen ontwikkelen. Een leven lang leren op basis van Learning 3.0 is volgens ons de toekomst. Wie daar niet aan mee doet zal moeten afhaken”, aldus een enthousiaste Van der Klooster.

Om een en ander concreet te maken: Actemium Open College werkt met een ‘Learning Value Card’, waarop (betalende) bedrijfscredits staan die door iedereen in een bedrijf kunnen gebruikt worden. Een avondsessie of een lesdag is bijvoorbeeld goed voor 1 credit per persoon, een webinar voor 2 credits.

Maar credits verdienen kan ook, als gastspreker (+5 credits) of jurylid. Hogescholen en Universiteiten kunnen dan weer credits terugverdienen door bijvoorbeeld Apps te ontwikkelen, of lessen te verzorgen.

Het hele systeem is dus, net als Social Media, gebaseerd op het zowel halen, delen als ook het brengen van kennis.


ACHTERGROND
Meer info: www.actemiumopencollege.nl