Samenwerking rond waterstof in de luchtvaart op poten gezet

Complementaire organisaties Agoria-FLAG (Flemish Aerospace Group) en WaterstofNet slaan de handen in elkaar om samen te werken rond waterstoftoepassingen in de luchtvaart.

Trefwoorden: #Agoria-FLAG, #Flemish Aerospace Group, #luchtvaart, #waterstof, #WaterstofNet

Lees verder

Techniek

( Foto: scharfsinn86 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Luc Stultjens, Business Group Leader van Agoria-FLAG, ziet binnen de luchtvaartsector een groeiende interesse voor duurzame alternatieven.

Stultjens: “Waterstof wordt meer en meer genoemd als lage of zero-emissie-aandrijving voor vliegtuigen in de toekomst. Vlaanderen herbergt heel wat bedrijven met knowhow in de sector. Door voorop te lopen in deze duurzame technologie, kunnen we hun positie verstevigen.”

Adwin Martens, directeur van WaterstofNet: “Waterstof, in pure of afgeleide vorm, biedt mogelijk het enige alternatief voor een duurzame luchtvaart op lange termijn. Er dienen zich nog een aantal stevige uitdagingen aan op technologisch vlak, maar de richting is uitgezet.”

Vanuit deze gedeelde vaststelling hebben beide organisaties een samen­werkings­overeen­komst getekend om de handen in elkaar te slaan. De organisaties zullen maximaal kennis uitwisselen op het vlak van waterstof in de luchtvaartsector en samen ideeën en projecten rond toepassing van waterstof in luchtvaart-maakindustrie ontwikkelen.

Tientallen bedrijven met vestiging in Vlaanderen zijn lid van ofwel Agoria-FLAG en/of WaterstofNet en worden op die manier betrokken bij de samenwerking.


ACHTERGROND
Agoria beschikt, binnen Agoria Vlaanderen, over de business group Flemish Aerospace Group (Agoria-FLAG), die diverse diensten levert aan leden actief in en voor de luchtvaart-maakindustrie.

WaterstofNet is een kennis- en samenwerkingsplatform rond waterstof dat samen met industrie en overheden projecten ontwikkelt en realiseert rond duurzame waterstof voor zero-emissie transport, voor energievoorziening en voor toepassing als feedstock in de industrie.