30 bedrijven stappen in nieuw Vlaams energie- en klimaatproject

essenscia vlaanderen en Vlaams minister Zuhal Demir lanceren Energy4Climate, een project voor meer energie-efficiëntie en betere klimaatprestaties in chemie, kunststoffen en life sciences.

Trefwoorden: #chemie, #energie-efficiëntie, #Energy4Climate, #essenscia, #klimaat, #kunststoffen, #life sciences, #Zuhal Demir

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van Energy4Climate, een project van sectorfederatie essenscia vlaanderen met de steun van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, is om kmo’s en bedrijven uit de chemie, kunststoffen en life sciences te helpen om hun energie-efficiëntie te verhogen en hun klimaatprestaties te verbeteren.

Dertig bedrijven met een lagere energie-intensiteit krijgen op basis van een doelgerichte doorlichting advies op maat van onafhankelijke energie- en klimaatspecialisten. Zo verwerven ze inzicht in hun besparingspotentieel en kunnen ze met energie- en klimaatbesparende maatregelen aan de slag gaan.

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir gaf, samen met de deelnemende ondernemingen, het online startschot van het project. Vanaf 1 mei wordt gestart met twee nieuwe projecten voor meer energie-efficiëntie en CO2-reductie in de chemie, kunststoffen en life sciences.

De twee projecten binnen Energy4Climate hebben een duurtijd van respectievelijk anderhalf (Energie- en Klimaatdeals) en twee jaar (mini-EBO’s). Het project start met dertig pioniersbedrijven uit alle Vlaamse provincies en uit alle segmenten van de sector.

Via inspiratiesessies wil essenscia vlaanderen het aantal deelnemende bedrijven in een latere fase verder uitbreiden.


Klik hier voor meer informatie over dit project


Dit zijn de 30 deelnemende bedrijven:
Air Liquide Medical, Buckman Laboratories, Caldic Belgium, De Neef Chemical Processing, DL Chemicals, Dumaplast, DW Reusables, EOC Adhesives, EOC Surfactants, Fujifilm Electronic Materials, Fujirebio, Hercorub, IJsfabriek Strombeek, Integrated DNA Technologies, Lemahieu, NOF Metal Coatings Europe, Peleman Industries, Perrigo Medgenix Benelux, Petronas Lubricants Belgium, Polypreen België, PPG Coatings, Proviron Industries, SEA-Tank 300, Solvay Chimie, Solvay Specialty Polymers (Kallo & Oudenaarde), Soprodal, Umicore Specialty Materials, Van Os-Duracoat en Vector Packaging Europe.