Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

Vanaf juni 2021 zal Gerrit Jan Schaeffer bij EnergyVille, de fakkel van General Manager overnemen van professor Ronnie Belmans, die later dit jaar met emeritaat gaat.

Trefwoorden: #EnergyVille, #Gerrit Jan Schaeffer, #Ronnie Belmans

Lees verder

Techniek

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE - Gerrit Jan Schaeffer is één van de founding fathers van EnergyVille is en 8 jaar lang Groepsdirecteur Energie bij VITO is geweest.

Met 30 jaar ervaring in de energiesector, als ondernemer, onderzoeker en onderzoeksmanager, is hij een sterke aanwinst voor de onderzoekssamenwerking. Naast deze aanstelling viert deze onderzoekssamenwerking zijn 10-jarig bestaan, waarvan het al 5 jaar gevestigd is op het Genkse Thor Park.

Schaeffer: “We willen de energietransitie versnellen door op wetenschap gebaseerde kennis en innovatie producten en systemen te ontwikkelen en deze zo snel mogelijk toepassing te laten vinden. We doen dat zowel voor overheidsinstellingen als voor de industrie en bedrijven.”

Vanaf 2021 wordt trouwens ook nog een nieuwe onderzoekslijn toegevoegd aan de roadmaps van EnergyVille: het onderzoek naar moleculen om processen die zeer moeilijk geëlektrificeerd kunnen worden, te verduurzamen. Bovendien staan er weer heel wat nieuwe projecten, testopstellingen en samenwerkingen in de steigers.

Schaeffer: “Innovatie en technologische ontwikkelingen spelen een sleutelrol in het behalen van de klimaatdoelstellingen. EnergyVille wil deze innovatieve technologieën samen met geïnteresseerde partners uitrollen in het living lab op Thor Park.”