Port of Antwerp weer iets duurzamer door verleddingsproject

Deze maand ronden Fluvius en Port of Antwerp een grootschalig verlichtingsproject in de Antwerpse haven af, waarbij 2.423 ‘gewone’ lampen vervangen werden door interactieve ledverlichting.

Trefwoorden: #duurzaam, #Fluvius, #LED-verlichting, #Port of Antwerp, #verledding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fluvius )

ENGINEERINGNET.BE - Het verleddingsproject in de Antwerpse haven bestond uit twee fases. Eerst werden bijna 2.500 lichtpunten, verspreid over het hele havengebied, vervangen door interactieve ledlampen met een eigen dimprofiel. Vervolgens worden er waar nodig digitale meters tussengeplaatst, om het verbruik van de nieuwe lampen te meten.

Met de verledding van de Antwerpse haven zet Port of Antwerp bewust in op veiligheid. De nieuwe, interactieve ledlampen sturen bij defect zelf een melding uit, waardoor snel gereageerd kan worden en het probleem direct opgelost kan worden. Bovendien hebben deze ledlampen kleurweergave van 90%. Dit bevordert de zichtbaarheid en is cruciaal als je beveiligingscamera’s wil inzetten.

Tegen 2023 wil Port of Antwerp een energiereductie van 5% realiseren ten opzichte van 2019 voor haar eigen gebouwen en openbare verlichting. Deze doelstellingen werden opgenomen in de energiebeleidsverklaring van Port of Antwerp in het kader van haar ISO50001 certificering.