AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

Het bionisch planningssysteem van Garvis, gebaseerd op artificiële intelligentie, combineert de eigen inzichten van planners met realtime data-analyses en is op amper één dag operationeel.

Trefwoorden: #AI, #artificiële intelligentie, #Garvis, #logistiek, #planner, #SaaS, #voorraadbeheer

Lees verder

Techniek

( Foto: Garvis )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven opereren vandaag in een digitale en globale wereld die razendsnel evolueert, maar de beschikbare technologie biedt onvoldoende antwoorden op die complexiteit.

Planners moeten hun forecasts noodgedwongen baseren op starre, verouderde systemen die niet opgewassen zijn tegen een pandemie of een containerschip dat het Suez-kanaal blokkeert. Het resultaat zijn overstocks en/of voorraadtekorten die wegen op de rendabiliteit.

Garvis, dat nauw samenwerkt met de Universiteit Antwerpen, ontwikkelde een nieuw SaaS-platform en stapt af van de voorraadprognoses die vertrekken van data uit het verleden en die veel te traag reageren op veranderingen in de wereld.

Hun bionisch planningssysteem combineert artificiële intelligentie met de inzichten van de planner en is staat een hele reeks realtime data binnen en buiten de eigen bedrijfsomgeving te analyseren, zoals online prijzen, point of sales data of sociale media. Zo kunnen planners en bedrijven snel en flexibel inspelen op onverwachte wendingen en schommelingen in de vraag naar hun producten.

De planners en hun inzichten en expertise blijven wel centraal staan in het platform. De planners staan voortdurend in dialoog met de (artificiële) intelligentie van het systeem, maar ze nemen zélf de beslissingen. Machine learning zorgt ervoor dat de prognoses slimmer en slimmer worden, dankzij de interacties met de gebruiker en de groeiende hoeveelheid beschikbare data.

De Belgische start-up is nu ook klaar om internationaal te schalen, en werft daarvoor nationaal en internationaal sterke developers, data-analysten en sales-profielen aan.


ACHTERGROND
Garvis werkt nu al samen met bedrijven als Serax en Evolution 21 en maakt ook deel uit het Microsoft for Start-ups programma, Start it @KBC en het Oracle-programma. De scale-up werd ook geselecteerd voor de finale van de European Supply Chain Start-up Contest 2021.