Belangrijke Belgische rol bij realisatie van een waterstofeconomie

Het energielandschap zal de komende jaren flink veranderen. Waterstof is een van de hernieuwbare energiebronnen die bij zal dragen aan de realisatie van een kool­stof­neutraliteit.

Trefwoorden: #waterstof, #Waterstofconferentie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - België heeft alle troeven in handen, evenals de ambitie, om binnen Europa koploper te zijn in de uitrol van een waterstofeconomie.

Op dinsdag 22 juni ontmoeten stakeholders elkaar in Antwerpen tijdens Waterstof Conferentie Vlaanderen. Een strategisch seminarie met verschillende voorname bestuurders op het podium en onder leiding van regisseur en klimaatactivist Nic Balthazar.

Het belang van de transitie naar een koolstofneutraliteit is onderkend, evenals de inhoud van de Waterstofvisie. Technisch is het ook mogelijk. Hoe komen we tot realisatie? Wat zijn de uitdagingen? Het vormgeven van een waterstof economie kan geen enkel bedrijf alleen!

Samenwerking is essentieel, maar hoe pakken we aan én door? Hoe blijven we de concurrentie voor en zorgen we voor voldoende draagvlak? Hoe zorgen we dat financiële steun vanuit Europa gegarandeerd wordt en grote investeringsbeslissingen op tijd genomen kunnen worden? Hoe schalen we de projecten op en bouwen we een integrale waardeketen en markt op?

Promotiecode
Op www.waterstofconferentie.be vindt u het programma en kunt u uw plaats reserveren. Lezers van Engineeringnet vullen bij de inschrijving promotiecode EN50 in voor een reductie op de inschrijvingskosten van € 50,-.