Innovatieproject rond zelfrijdende shuttles gestart op Terhills

LRM, Flanders Make en De Lijn willen een vervoerssysteem van zelfrijdende shuttles ontwikkelen, die zonder veiligheidssteward een traject van 2,5 km kan afleggen, heen en terug.

Trefwoorden: #autonome shuttles, #De Lijn, #Flanders Make, #LRM, #Terhills, #zelfrijdende voertuigen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - De Limburgse Terhills-site (voormalige mijnsite van Eisden) moet een multimodale proeftuin worden waar nieuwe voertuigen, technologieën, infrastructuur en diensten getest kunnen worden in een gecontroleerde en veilige omgeving.

Het EFRO-project ‘Smart Mobility Terhills’ wil een volledige mobiliteitsoplossing aanbieden aan bezoekers van het uitgestrekte gebied. De reeds aangelegde shuttlebaan verbindt er reeds de belangrijkste trekpleisters.

Bezoekers en verblijvers kunnen via een innovatieve smartphoneapplicatie hun volledige mobiliteitsbehoeften organiseren. Zo ontdekken ze makkelijk de plaatsen waar ze fietsen en elektrische bootjes kunnen huren, ontgrendelen ze elektrische steps uit een laadstation, of nemen ze de elektrische shuttle aan de dichtstbijzijnde halte.

Centraal in het innovatieproject, en aanvullend op het bestaande vervoersaanbod, willen de projectpartners LRM, Flanders Make en De Lijn op de site een eigen autonoom vervoerssysteem met zelfrijdende shuttles ontwikkelen tegen eind 2022.