4 extra trucklaadstations voor Zeebrugse LNG-terminal

De trucklaadstations worden gebouwd om de vrachtvervoerssector te blijven ondersteunen in zijn overstap naar LNG als koolstofarme brandstof. Koolstofneutraal bio-LNG wordt ook een optie.

Trefwoorden: #koolstofneutraal, #LNG, #terminal, #trucklaadstation, #Zeebrugge

Lees verder

Techniek

( Foto: Fluxys - © David Samyn )

ENGINEERINGNET.BE - De bestaande trucklaadstations op de LNG-terminal in Zeebrugge komen stilaan in de buurt van hun maximumcapaciteit doordat de vraag naar LNG als koolstofarme brandstof fors de hoogte is ingegaan.

Werden in 2017 nog 1.450 opleggers geladen, dan stijgt het aantal laadbeurten dit jaar naar schatting tot 6.000. Daarmee nadert de bezettingsgraad de maximumcapaciteit van 8.000 laadbeurten.

Uit de bevraging van vorige zomer naar de marktinteresse voor trucklaadbeurten op de LNG-terminal in Zeebrugge bleek een sterke vraag om in de toekomst aanzienlijk meer laadbeurten te boeken.

Dankzij de extra laadstations zal de markt op voldoende laadcapaciteit kunnen blijven rekenen om aan de stijgende vraag te voldoen. Volgens de planning zullen de 4 nieuwe laadstations beschikbaar zijn in 2024.


ACHTERGROND
Sinds vorig jaar is de LNG-terminal in Zeebrugge de eerste in Europa die officieel is gecertificeerd om bio-LNG beschikbaar te maken. Bio-LNG is koolstofneutraal en biedt zowel vrachtvervoersbedrijven als rederijen de mogelijkheid de stap naar volledige decarbonisering te zetten. Deze zomer wordt een marktbevraging gehouden om een gereguleerde bio-LNG-dienst aan te bieden.