• 29/03/2012

Vlaams Transitienetwerk Duurzaam Materialenbeheer wordt vzw Plan C

Plan C moet verder groeien in de richting van een autonoom en ondersteund netwerk.

Trefwoorden: #Duurzaam Materialenbeheer, #ovam, #plan c

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Er zal een vzw Plan C worden opgericht als privaatrechtelijke entiteit. OVAM zal toetreden tot de vzw Plan C als stichtend lid.

Het Vlaams Transitienetwerk Duurzaam Materialenbeheer, beter gekend onder de naam 'Plan C', bestaat sinds 2006, binnen OVAM.

Plan, C heeft als visie dat “duurzaam materiaalbeheer verder moet denken dan één specifiek aspect en één beperkte groep belanghebbenden. Vormgeven aan de toekomst vraagt niet enkel om stapsgewijze, maar vooral om radicale innovaties. We hebben nood aan nieuwe ideeën die ons huidig denken en doen op de kop kunnen zetten. Om richting te geven aan deze nieuwe ideeën ontwikkelde het Plan C netwerk een gemeenschappelijke visie over duurzaam materialenbeheer in Vlaanderen.”

Om Plan C verder te laten groeien in de richting van een autonoom en ondersteund netwerk, wordt gestreefd naar een verzelfstandiging. De Vlaamse Regering keurt de nota daarover goed en machtigt de bevoegde minister van leefmilieu haar te vertegenwoordigen bij de oprichting van de vzw Plan C.


(KV) (afbeelding: plan C)