POM Antwerpen kiest Pierre De Strycker als nieuwe algemeen directeur

Huidig directeur Luc Broos, die met pensioen gaat, wordt opgevolgd door Pierre De Strycker (55) bij de Provinciale Ont­wikkelings­maat­schap­pij (POM) Antwerpen.

Trefwoorden: #Luc Broos, #Pierre De Strycker, #POM Antwerpen, #Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij

Lees verder

HR

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - 15 jaar lang stond Luc Broos aan het hoofd van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen.

Tijdens zijn loopbaan zag hij de projecten binnen de POM evolueren van PPS-projecten (publiek-private samenwerking) naar eigen ontwikkelingen in samenwerking met grondeigenaars.

Pierre De Strycker uit Schilde studeerde af als Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen en de KULeuven. Hij deed ervaring op in diverse functies in verschillende sectoren. Eind jaren ’90 raakte hij bekend als marketingdirecteur van Stad Antwerpen.

Verder was hij onder meer aan de slag als jurist, bankier en algemeen directeur. De voorbije 10 jaar werkte De Strycker in de horecasector, de laatste jaren als CFO bij J&M Catering.

De Strycker: “Met POM Antwerpen heb je een zo gevarieerde waaier als je zelf wil: academisch, publiek, privaat, politiek. Het gaat zowel om harde als zachte materies, zoals bakstenen, ecologie, mobiliteit, enzovoort. Bovendien werk je op provinciaal niveau, een onderschat niveau dat veel realiseert.”


Op de foto vlnr.: Ludwig Caluwé (gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen), Pierre De Strycker en Luc Broos.