Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Een goed recept hoef je niet te veranderen. Vanuit die overtuiging wordt de Aquarama Trade Fair al sinds 2005 in de Brabant-hal in Leuven georganiseerd.

Trefwoorden: #Aqurama Trade Fair, #vakbeurs, #watertechnologie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met één uitzondering weliswaar, want voor de vijftiende editie zag de organisatie zich vorig jaar genoodzaakt een virtueel alternatief aan te bieden. “Een eenmalige toegeving”, postuleert Katja Wijffels van FCO Media. “Dit jaar zal er opnieuw een fysieke beurs plaatsvinden.” Afspraak op 30 september in de Brabanthal.

Katja Wijffels rekent op de lopende vaccinatiecampagnes. “Er wordt vooropgesteld dat tegen het einde van de zomer ruim 70% van de bevolking gevaccineerd zal zijn. We maken ons dus sterk dat er op 30 september weer heel wat mogelijk zal zijn.”

Om het zekere voor het onzekere te nemen en bezoekers beter te spreiden, wordt de beursvloer wel licht hertekend, met aparte in- en uitgangen, bredere gangen, enzovoort. Ook andere maatregelen die eind september nog van kracht zijn, zullen worden ingevuld. En blijkt het uiteindelijk toch te vroeg voor een fysiek evenement? “Dan hebben we een alternatief achter de hand”, verzekert Wijffels.

Interactie primeert
Een virtuele Aquarama Trade Fair is in ieder geval geen optie. “Aquarama Trade Fair is in de eerste plaats een netwerkevent. De spontane ontmoetingen op de beursvloer vormen het kloppend hart van de beurs. Dat persoonlijk contact kan je digitaal nooit assimileren.” De vastberadenheid waarmee dit jaar weer een fysieke vakbeurs op poten wordt gezet, kan in de sector alvast op bijval rekenen.

“We zien een enorm enthousiasme onder onze standhouders. Eind maart hadden al meer dan 90 exposanten bevestigd, en in de komende maanden zal het geloof ongetwijfeld verder groeien.” Vaste partners watercircle.be, Vlario en AquaFlanders kijken mee uit naar opnieuw meer interactie voor, tijdens en na hun workshops. Want ook die zullen weer fysiek plaatsvinden.

“Wat we wel overnemen van vorig jaar,” geeft Wijffels nog mee, “is het centrale thema. Alle partners zullen hun programma opbouwen rond circulariteit.”


Door Elise Noyez

Kader: Focus op circulariteit
Watercircle.be zal zich dit jaar vooral tot de chemische sector richten. “Ondanks de globale draagwijdte van het thema, is het goed om op een praktisch niveau de focus op te zoeken”, meent Matthias Mertens.

“Daarom hebben we de Belgische sectororganisatie van de chemische industrie essenscia onder de arm genomen. Door cases en technologieën aan te reiken, willen we de bewustwording rond circulair watermanagement in deze sector aanwakkeren. Onze vaste partner VMx zal het wetgevend kader schetsen.”

Vlario organiseert voor de tiende keer een seminarie op Aquarama Trade Fair. Wendy Francken: “We hebben verschillende projecten lopen met focus op circulariteit in de infrastructuur en rioleringssector. De kans is groot dat we de bevindingen uit dergelijke trajecten zullen delen. In ieder geval zullen we ons richten op de praktijk. Het mogen geen holle woorden blijven.

Circulariteit moet geconcretiseerd worden.” “Een centrale pijler voor de toekomst”, zo omschrijft Carl Heyrman van AquaFlanders circulariteit. “Ook bij de waterbedrijven en rioolbeheerders is er heel wat in beweging. Maar bovenal is circulariteit een integraal verhaal. Het overstijgt het niveau van één specifieke doelgroep. Net daarom willen wij een integraal programma uitwerken.”

www.aquarama.be