Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

Mathias Miedreich zal in het vierde kwartaal Marc Grynberg als CEO opvolgen bij Umicore. Beiden zullen tot dan nog samenwerken om een vlotte overdracht te verzekeren.

Trefwoorden: #CEO, #Marc Grynberg, #Mathias Miedreich, #Umincore

Lees verder

HR

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Mathias Miedreich: "Ik ben erg verheugd om Umicore te vervoegen en te leiden als nieuwe CEO. De enorme staat van dienst van het bedrijf, dat zichzelf heeft omgevormd tot een van de leidende spelers in de domeinen van schone mobiliteit en recyclage, is uitstekend en ongeëvenaard in de sector. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de ervaring die ik heb opgedaan, een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren, niet alleen aan het groeipad van Umicore, maar vooral ook aan haar impact op een netto-nul CO2-wereld".

Duitser Miedreich is momenteel lid van het directiecomité van Faurecia, een toonaangevende wereldwijde leverancier binnen de autosector met een sterke focus op duurzame mobiliteit.

Sinds begin 2019 is hij Executive Vice-President van Faurecia's Clean Mobility. Deze divisie genereerde in 2020 inkomsten van 3,8 miljard euro en heeft meer dan 20.000 werknemers in dienst in 80 vestigingen wereldwijd, waaronder 8 O&O-centra.

Hij behaalde een masterdiploma in International Business Management aan de Friedrich-Alexander universiteit te Erlangen-Nürnberg en begon zijn carrière in Strategy Consulting bij KPMG. Daarna stapte hij over naar de autosector, waar hij meer dan 20 jaar ervaring opdeed in verschillende leidinggevende functies in Europa en Azië.

Voordat hij in 2013 bij Faurecia in dienst trad als Vice President Strategy & New Technologies voor de Clean Mobility divisie, werkte hij bij Siemens en Continental.