Gimv verhoogt haar investering in Alro Group

Alro Group groeit snel als e-mobility surface treatment specialist en heeft onlangs een strategisch partnershap afgesloten met IPC, een Duitse specialist in brandwerende coating.

Trefwoorden: #Alro Group, #coating, #e-mobiliteit, #Gimv, #IPC

Lees verder

Techniek

( Foto: foottoo - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In samenwerking met IPC zal Alro Group brandwerende coating toepassen in elektrische voertuigen (‘EVs‘).

Hiermee speelt het bedrijf in op de opmars van de e-modellen van vele automerken en de uitdagingen die de brandveiligheid van de batterijen met zich meebrengen.

De elektrificatie van het wagenpark is in opmars. Vanuit een hang naar meer duurzaamheid en gedreven door klimaatnormen en opkomende wetgeving, rollen vele automerken versneld hun e-modellen uit.

Een toenemend pijnpunt van elektrische wagens is de brandveiligheid van batterijen. Lithium-Ion batterij cellen kunnen immers verhit geraken, wat in een kettingreactie (‘thermal runaway‘) kan leiden tot een snel uitslaande en levensbedreigende brand.

Inspelend op de snelle opkomst van elektrische wagens en strenger wordende wetgeving m.b.t. brandveiligheid, ontwikkelde IPC een nieuwe oplossing voor het coaten van de behuizing van batterijen van elektrische voertuigen.

Deze unieke brandwerende coating overtreft concurrerende technologieën en heeft daarmee de belangstelling gewekt van fabrikanten van elektrische voertuigen wereldwijd.