• 29/03/2012

VCST opent nieuwe productievestiging in China

VCST, een fabrikant van tandwielen en assen voor de automotive sector, heeft onlangs een nieuwe productievestiging in China ingehuldigd.

Trefwoorden: #Changzhou, #china, #Punch Powertrain, #tandwiel, #VCST

Lees verder

b2b

( Foto: VCST )

ENGINEERINGNET.BE -- De fabriek in kwestie is 7.100 m² groot en staat op een terrein van 27.000 m². De investering bedraagt 9,2 miljoen euro.

In een eerste fase gaat VCST in Changzhou voor Punch Powertrain produceren, dat daar vlakbij (in Nanjing) ook een vestiging heeft. Daarnaast mikt het bedrijf echter ook op nog andere potentiële klanten, zoals Chinese autoproducenten.

Voorts heeft VCST ook in Roemenië grond gekocht, waar het voor 30 miljoen euro een nieuwe fabriek bouwt. Die moet dit najaar operationeel zijn. Dat alles vertelde CEO Carlo Soors op 27 maart jl. in de krant De Tijd.

VCST, dat ooit als Volvo Cars Sint-Truiden begon, heeft nu in elk continent een fabriek waarmee het lokale auto- en vrachtwagenbouwers kan bedienen.

Ook België blijft volgens Carlo Soors erg belangrijk voor het bedrijf, want: “Onze klanten vinden het belangrijk om onderzoek en ontwikkeling, vooral gericht op stillere, zuinigere en kleinere motoren, in België te houden. Dat betekent dat ook de productie hier blijft: ingenieurs moeten altijd fysiek dicht bij de productie werken.”


(bron: Agoria)