Amper 50% Belgische techbedrijven zet in op extra kwaliteitstesten

7 op de 10 bedrijven checkt of materialen en componenten de nodige certificaten hebben. Ruim de helft voert extra kwaliteitstesten uit, en de rest dus niet, aldus onderzoek van Sirris.

Trefwoorden: #België, #certificaten, #componenten, #kwaliteitstesten, #materialen, #Sirris, #techbedrijven

Lees verder

Techniek

( Foto: gow27 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Sirris, het collectief centrum voor de technologische industrie in België, onderzocht eind 2020 de kwaliteitsgewoontes van Belgische techbedrijven.

Daaruit blijkt dat velen kwaliteitscontroles hoog in het vaandel dragen, maar anderen kunnen nog grote stappen zetten. Bijna de helft van de ondervraagde bedrijven laat het potentieel van extra kwaliteitstesten onbenut.

Door de jaren heen is kwaliteitscontrole een prioriteit geworden voor Belgische techbedrijven. Dat gebeurt vooral aan de hand van certificaten. Bijna 7 op de 10 ondernemers checkt bijvoorbeeld of hun materialen en componenten de nodige certificaten hebben.

Ruim de helft voert extra kwaliteitstesten uit. Bijna de helft doet dit niet en vertrouwt enkel op certificaten - of zelfs die vorm van kwaliteitscontrole achterwege laat.

De kwaliteitstesten van techbedrijven focussen vooral op eindproducten. Daarbij wordt interne en externe testcapaciteit aangewend. Liefst 40% zet op beide pistes in.

Interne testen genereren een snellere doorlooptijd, bevorderen interne kennisopbouw, laten betere rapportering toe en drukken kosten.

Externe testen zorgen voor een onafhankelijk bewijs van een (geaccrediteerde) partner en compenseren een gebrek aan eigen middelen of expertise.

Belgische techbedrijven voeren bijkomende testen uit om een extra kwaliteitsbewijs aan klanten te leveren. Of als argument om de duurzaamheid van producten te promoten of als garantie op een optimale werking.

Daarnaast zijn er defensieve redenen, zoals eerdere kwaliteitsklachten. Of het beperken van risico’s, zoals financiële schadeclaims en imagoschade.

Nadelen van extra kwaliteitstesten zijn er ook. Ze vertragen het go-to-market proces en zijn duur. Wat de kosten exact inhouden, is minder eenduidig. Ruim 4 op de 10 bedrijven die geen kwaliteitstesten uitvoeren, denken dat vooral de loonkosten doorwegen.

Hilde Krikor bij Sirris: “Slechts 5% van de ondervraagde Belgische techbedrijven ziet ‘verhoogde omzetcijfers’ als een positief gevolg van bijkomende kwaliteitstesten. Maar de vermelde indirecte winsten tekenen een ander beeld."

"Extra kwaliteitscontrole is een effectieve manier om je te positioneren als kwaliteitsspeler en je klantentevredenheid te verhogen, terwijl het je kan behoeden voor hoge schadeclaims of imagoschade. Daar valt moeilijk een prijs op te kleven. Maar de potentiële meerwaarde spreekt voor zich.”