Plannen voor joint venture tussen Volvo Car en Norhtvolt

Volvo Car wil een joint venture oprichten samen met het toonaangevende Zweedse batterijbedrijf Northvolt voor de ontwikkeling en productie van duurzamere batterijen voor elektrische auto's.

Trefwoorden: #batterijen, #elektrische auto, #joint venture, #Nothvolt, #Volvo Car

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars Group )

ENGINEERINGNET.BE - Als eerste stap in de 50/50-joint venture willen Volvo Car Group en Northvolt in Zweden een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum bouwen dat in 2022 operationeel moet zijn.

Dat centrum zal voortbouwen op de batterij-expertise van beide ondernemingen en werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie geavanceerde batterijcellen en technologieën voor voertuigintegratie.

De geplande joint venture zal daarnaast ook een nieuwe gigafabriek openen in Europa, met een potentiële capaciteit tot 50 gigawattuur (GWh) per jaar. De start van de productie is voorzien voor 2026.

De nieuwe fabriek, die voor 100% op schone energie zal draaien, zal naar verwachting ongeveer 3.000 mensen tewerkstellen. Over de locatie van de nieuwe fabriek moet nog worden beslist.


ACHTERGROND
Het partnerschap en de joint venture zijn afhankelijk van slotonderhandelingen en overeenkomsten tussen de partijen, waaronder de goedkeuring door de raad van bestuur.