Sweco en Boydens Engineering bundelen krachten

Ingenieursbureau Sweco Belgium heeft een Share Purchase Agreement met Boydens Engineering, bouwtechnisch ingenieursbureau voor duurzame bouwprojecten, afgesloten.

Trefwoorden: #adviesbureau, #Boydens Engineering, #ingenieursbureau, #Sweco

Lees verder

Techniek

( Foto: Sweco - © Faye Pynaert )

ENGINEERINGNET.BE - Ze hebben beiden een complementaire passie voor duurzame, uitdagende projecten met een ontwerp dat staat voor kwaliteit, functionaliteit en comfort en met respect voor de architectuur van het gebouw en zijn omgeving.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium: "Door onze krachten te bundelen, anticiperen we op de duurzame transities in de samenleving. De kruisbestuiving tussen onze kennisgebieden en disciplines stelt ons in staat om vandaag de gebouwen van morgen te ontwerpen.”

Boydens Engineering is sinds 1961 actief als bouwtechnisch ingenieursbureau voor duurzame bouwprojecten en flankerende onderzoeksactiviteiten in de publieke en private sector. De omzet in 2020 bedroeg ongeveer 10 miljoen euro.

De meer dan 150 specialisten werken vanuit vestigingen in België (Brugge, Groot-Bijgaarden, Gent), Luxemburg (Esch-sur-Alzette) en Vietnam (Hanoi, Ho Chi Minh City). Ze verzorgen het ontwerp en de uitvoeringsopvolging van voorbeeldgebouwen die uitblinken op het gebied van energie-efficiëntie, ecologie, rendabiliteit, architecturale kwaliteit en zichtbaarheid.

Dirk Boydens, CEO van Boydens Engineering: “Samen zullen we streven naar slimme energieoplossingen voor gebouwen met een minimale milieu-impact. Ook de open en efficiënte bedrijfscultuur met lokale verwevenheid binnen een internationale context is een bijzonder raakvlak.”


Op de foto (vlnr.):
Wim Boydens (CSTO Boydens Engineering), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Dirk Boydens (CEO Boydens Engineering), Kurt Corvers (COO Boydens Engineering), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium)