• 30/03/2012
  • |     BB

Exmar gaat ’s wereld eerste drijvende LNG productie-eenheid bouwen

Het Canadese Pacific Rubiales Energy heeft een contract afgesloten met Exmar voor de bouw en uitbating van de eerste drijvend platform voor LNG-productie ter wereld.

Trefwoorden: #energie, #exmar, #FLRSU, #gas, #lng, #Pacific Rubiales Energy

Lees verder

Nieuws

( Foto: Exmar )

ENGINEERINGNET.BE – Belgische offshore engineering valt niet te onderschatten. Dat bewijst Exmar nog maar eens.

Het bedrijf meldt een contract op zak te hebben van het Canadese Pacific Rubiales Energy om voor de Colombiaanse kust een drijvend LNG-platform te bouwen, het eerste in zijn soort.

Het LNG-platform in kwestie zal een opslagcapaciteit hebben van 14,000 m³ LNG, en zal ook plaats kunnen bieden aan een drijvende opslageenheid van 140,000 m³.

De overeenkomst voor het liquefiëren, hervergassen, opslagen en lossen van aardgas/LNG loopt over een periode van 15 jaar en zal volgens de plannen starten in het vierde kwartaal van 2014.

Als onderdeel van het project zal Pacific Rubiales Energy een 88 km lange pijpleiding met een diameter van 18” en een initiële vervoercapaciteit van 100 MMscf/d aanleggen van zijn gasveld naar de Caraïbische kust.

Met dit project mikt PRE op markten in Centraal-Amerika en de Caraïben met als doel om de zware stookolie en diesel te vervangen welke daar gebruikt worden voor de productie van elektriciteit.

Nicolas Saverys, CEO van Exmar: "Deze FLRSU zal de eerste operationele drijvende liquefiëringseenheid ter wereld zijn. Dit contract luidt voor Exmar het begin van een nieuw tijdperk in.”

Pacific Rubiales Energy Corp is een Canadese maatschappij en producent van olie en gas met een marktkapitalisatie van 8.5 miljard USD.