Airport Intelligence en ORTEC optimaliseren wereldwijde luchthavenoperaties

De samenwerking heeft als doel luchthavenprocessen over de hele wereld te optimaliseren, om zo de algemene passagierservaring en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Trefwoorden: #Airport Intelligence, #Brussels Airport, #data, #luchthavenoperaties, #ORTEC, #simulatietool

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Airport Intelligence, de consultancydochter van Brussels Airport, combineert haar expertise op het gebied van luchthavenoperaties met de kennis van datawetenschap en de technologie van ORTEC.

Deze combinatie helpt organisaties, die opereren in complexe ecosystemen, om datagestuurde beslissingen te nemen. Zo kunnen ze door meer efficiëntie en flexibiliteit de klanttevredenheid verbeteren.

"De verwachtingen van passagiers veranderen", zegt Jo De Lange, General Manager van Airport Intelligence. "Om hierop te anticiperen en de hele passagierservaring te blijven verbeteren, zijn efficiënte en geïntegreerde processen van cruciaal belang."

Voor Brussels Airport, een klant van Airport Intelligence en ORTEC, waren voorspellende datamodellen de sleutel tot het verbeteren van processen.

"Het verenigen van stakeholders om de effectiviteit en efficiëntie van haar operaties te verbeteren, werd steeds belangrijker in een luchthavenomgeving", zegt Niels Tailleur, Director Data Science & Consulting bij ORTEC België.

"We hebben met Brussels Airport enorme stappen gezet in het combineren van data en technologie met menselijk inzicht, zoals met onze simulatietool voor passagiersvoorspelling en airside capaciteit. Airport Intelligence laat ons toe om deze ervaring en kennis te delen met andere luchthavens."

COVID-19 versnelde de lancering van Airport Intelligence. Omwille van de sociale afstand willen passagiers bijvoorbeeld zo min mogelijk tijd doorbrengen aan de bagageband bij terugkeer.

Vlotte passagiersstromen zijn steeds belangrijker geworden. ‘Airport operations planning’ helpt deze processen te faciliteren, waardoor luchthavens hun flexibiliteit kunnen vergroten.

De Lange: "Nu we allemaal onze weg moeten vinden in een nieuwe realiteit, heeft het delen van kennis met andere luchthavens een nieuwe betekenis gekregen. We helpen de sector om betere strategische beslissingen te nemen, om te gaan met onzekerheid en te anticiperen op toekomstige scenario’s."

"Deze kennis en technologie kan ook relevant zijn voor andere sectoren die te maken hebben met complexe ecosystemen, zoals de maritieme industrie," aldus Michael van Duijn, CEO van ORTEC.