Peter Vandenborne wordt nieuwe directeur Antwerpse ExxonMobil raffinaderij

Vlaming Peter Vandenborne volgde op 1 juli Shawn Kuntz op als nieuwe directeur van ExxonMobil’s raffinaderij in Antwerpen. Die laatste werd regional manufacturing manager voor Noord-Amerika.

Trefwoorden: #Antwerpen, #ExxonMobil, #Peter Vandenborne, #raffinaderij

Lees verder

HR

( Foto: ExxonMobil )

ENGINEERINGNET.BE - Vandenborne is geen onbekende voor de Antwerpse site. Na zijn studies ingenieurs­weten­schap­pen aan de KU Leuven startte hij als process ingenieur op de raffinaderij in Antwerpen.

Nadien oefende hij in zowel binnen- als buitenland verschillende functies uit. Hij deed daarbij ervaring op in raffinage en chemie in verschillende fabrieken en het regionale hoofdkwartier in Brussel. Voor zijn terugkeer naar Antwerpen, was hij vier jaar raffinaderij directeur in het Franse Port-Jérôme-sur-Seine.

Vandenborne: “Het is voor mij als thuiskomen, al is er sinds 2007 ook veel veranderd. De voorbije 15 jaar waren er grote investeringsprojecten (met een waarde van ongeveer 2,6 miljard euro) op deze site, met onder andere de warmtekrachtcentrale, de ontzwavelingsplant en de nieuwste fabriek voor schonere transportbrandstoffen die in 2019 werd opgestart.”

Peter Vandenborne is de eerste Vlaming in 12 jaar die de raffinaderij in Antwerpen zal leiden. Sinds 2009 was de leiding in handen van achtereenvolgend Ian Carr, Dave Brownell, Todd Sepulveda en Shawn Kuntz.