Agidens Infra Automation divisie overgenomen door Van den Berg

Agidens International en Van den Berg, een dochteronderneming van Besix, melden dat ze een transactieovereenkomst hebben bereikt voor Agidens Infra Automation.

Trefwoorden: #Agidens, #Agidens Infra Automation, #automatisering, #Van den Berg

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agidens / Besix )

ENGINEERINGNET.BE - Agidens Infra Automation (AIA) is sinds de oprichting in 1987 uitgegroeid tot een marktleider in automatisering, afstandsbediening, interconnectiviteit en intelligent energiebeheer voor infrastructuurprojecten, waaronder sluizen, beweegbare bruggen, tunnels, stuwen en pompstations.

De overname door Van den Berg zal de marktpositie van AIA versterken en haar in staat stellen om haar internationale expansie te stimuleren. De integratie van de expertise van AIA zal Van den Berg en Besix Group in staat stellen om de infrastructuurprojecten, die ze ontwerpen en bouwen, uit te rusten met geavanceerde digitale oplossingen om zo hun langetermijnwerking en onderhoud te verbeteren.

Deze overname past in de snel veranderende trends in openbare infrastructuren. Deze vereisen een grotere integratie tussen aannemers van openbare werken en hun digitale dienstenaanbod om te voldoen aan de hoogste technologische-, milieu- en veiligheidsnormen.

De acquisitie van AIA door Van den Berg is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden.

ACHTERGROND
AIA heeft vestigingen in Zwijndrecht (België) en Gorinchem (Nederland). Alle 130 medewerkers zullen vanaf midden september hun functie behouden wanneer de integratie in Van den Berg effectief wordt.