CMB stelt samen met Tsuneishi eerste ferry op waterstof voor

Het Japanse Tsuneishi en CMB hebben de HydroBingo voorgesteld, 's werelds eerste ferry die op waterstof vaart. Deze werd gerealiseerd door de joint venture tussen de twee bedrijven: JPNH₂YDRO.

Trefwoorden: #CMB, #Japan, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB )

ENGINEERINGNET.BE - De HydroBingo is de eerste ferry voor 80 passagiers voor commercieel gebruik met twee dual fuel (waterstof/diesel) motoren.

Deze ferry op waterstof is een eco-schip dat de hoeveelheid CO2 en andere schadelijke gassen aanzienlijk vermindert. De CO2-uitstoot is tot 50% lager in vergelijking met een conventionele dieselmotor.

Het schip is uitgerust met een mobiele waterstoftrailer aan de achterzijde, die ontworpen is om waterstof aan de motor te leveren via een speciale dubbelwandige pijpleiding. Via een oprijplaat kan de trailer gemakkelijk worden gelost en naar een tankstation worden gebracht om bijgevuld te worden.

Bovendien zijn er diverse waterstofgerelateerde toepassingen die het dual fuel scheepsontwerp weerspiegelen op basis van de eisen van de IGF-code en volgens de "Safety Guidelines for Hydrogen Fueled and Fuel Cell Ships" die zijn gemaakt op basis van waterstofbrandstofspecialiteiten.

Alexander Saverys, CEO van CMB: "Dit unieke schip is het resultaat van de krachtenbundeling van twee families en bedrijven met een lange geschiedenis in Japan en Europa, en is slechts het begin van een zeer boeiende weg naar een koolstofvrije scheepvaart."

Dit schip heeft ook goedkeuring voor inspectie gekregen van de Japan Craft Inspection Organization (JCI).