H.Essers verhuist naar duurzame nieuwe hoofdzetel

H.Essers nam half juli zijn nieuwe hoofdzetel op de bestaande site in Genk Noord in gebruik, die plaats biedt aan 185 werknemers. Het gebouw werd ontwikkeld als toonbeeld van duurzaamheid, met groendaken, passieve koeling en hernieuwbare energie.

Trefwoorden: #duurzaam, #H.Essers, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - De werken aan de nieuwe hoofdzetel startten al in 2019, maar door de coronacrisis liep de bouw enige vertraging op. Nu is het gebouw volledig klaar en in gebruik genomen.

Salvatore Napolitano, Chief Procurement Officer H.Essers: “Voor de bouw hebben we de oude parkeerplaatsen afgebroken. Die hebben plaatsgemaakt voor een parkeertoren met groengevel: een duurzame oplossing in de hoogte, die minder ruimte inneemt.”

Het hoofdkantoor biedt 4200 m² oppervlakte, verdeeld over 6 verdiepingen, goed voor een totale hoogte van 30 meter. Het is gebouwd naar een ontwerp van Iglesias Leenders Bylois architecten.

Elizabet Iglesias, Architect ILB: “Elke gemaakte keuze in de realisatie van dit mooie project weerspiegelt de dynamiek, de ambities en het voortdurende streven naar efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit.” Aannemingsbedrijf Strabag zorgde vervolgens voor de uitvoering van de werken.

H.Essers huist voortaan in een futureproof gebouw met focus op duurzaamheid. Er wordt met lokaal opgewekte elektriciteit van onze eigen windmolens en zonnepanelen gewerkt. En dankzij warmtepompen wordt die energie optimaal in het gebouw gebruikt. En daarnaast wordt er passief gekoeld, want dankzij zonwering en zonwerend glas wordt de koelvraag van het gebouw beperkt.