Watercircle.be en essenscia gaan voor duurzaam watermanagement

Tijdens de Aquarama Trade Fair worden een aantal lezingen rond het thema circulair watermanagement georganiseerd, met tal van innovaties die garant staan voor een duurzaam watermanagement.

Trefwoorden: #Aquarama, #essenscia, #vakbeurs, #water

Lees verder

nieuws

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE- Voor de chemie is water een cruciale factor in het productieproces. Daarom is het aangewezen om steeds meer water te besparen en te hergebruiken.

Met ‘Lerend Netwerk Water’, een platform voor de sectorbedrijven gericht op waterbesparing, zet essenscia zeker een stap in de goede richting. Enkele cases worden gepresenteerd zoals het circulair waterconcept bij Dow Terneuzen waarbij chemiereus Dow mikt op volledige onafhankelijkheid van het drinkwaternet en oppervlaktewater.

Janssen Farmaceutica bespreekt het gebruik van bemalingswater als proceswater en Eastman zet in op de bewustwording en dus het sensibiliseren van de medewerkers en het opvolgen van de tellers.

Molymet Belgium stelt de initiatieven voor die ze nemen in hun waterbeleid zoals een wateraudit. Agfa gevaert zet dan weer in op het gebruik van hemelwater en doen hiervoor beroep op hun buren in een proeftuinen - project.

Wenst u deze boeiende lezingen te volgen ? Registreer via www.aquaramatradefair.be.