Janssen plant productiesite voor celtherapie in Gentse Tech Lane Science Park

Het Tech Lane Science Park in Gent zal de locatie worden van Janssen's eerste Europese state-of-the-art faciliteiten voor de productie van CAR-T therapie (innovatieve celtherapieën).

Trefwoorden: #Janssen Pharmaceutica, #kanker, #science park

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tech Lane Science Park )

ENGINEERINGNET.BE - De faciliteiten worden ontwikkeld in samenwerking met Legend Biotech om de toekomstige productie en levering van CAR-T-therapie voor de behandeling van bepaalde types van kanker in Europa mogelijk te maken.

Celtherapie biedt een nieuwe benadering om kankercellen te bestrijden door gebruik te maken van de kracht van het eigen immuunsysteem van de patiënt. Chimerische antigeen receptor T-celtherapie (CAR-T-therapie) is een specifieke vorm van celtherapie. Het is een complexe en sterk gepersonaliseerde technologie waarbij de eigen T-cellen van een patiënt uit het bloed geïsoleerd worden en opnieuw worden geprogrammeerd om kankercellen aan te pakken en uit te roeien.

De beslissing om de nieuwe Europese productiefaciliteit in België te bouwen, is een erkenning van het unieke lokale life sciences-ecosysteem, dat hoog aangeschreven staat binnen de wereldwijde innovatieve life sciences-omgeving.

Verwacht wordt dat de site in 2023 operationeel zal zijn.