• 03/04/2012
  • |     BB

Argos nieuwe sponsor van 1t4i-wielerteam

Argos North Sea Group maakt bekend dat het ter versterking van de Europese groeiambities de komende drie jaar de nieuwe hoofdsponsor is van het 1t4i-wielerteam.

Trefwoorden: #1t4i, #argos, #wielerteam

Lees verder

b2b

( Foto: Argos )

ENGINEERINGNET - De professionele wielerploeg zal voortaan ’Team Argos-Shimano’ heten. Dat werd bekendgemaakt op een persconferentie in het Rotterdamse hoofdkantoor.

Hierbij was het wielerteam in de nieuwe uitrusting aanwezig. Met de sponsoring van het team dat aan de grote rondes en klassiekers deelneemt, wil Argos naar eigen zeggen haar merknaam steviger op de Europese kaart zetten.

Met de fusie van Argos Oil en North Sea Group eind vorig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste, onafhankelijke speler in de West-Europese olie- en energiemarkt.

Het bedrijf heeft al een sterke positie in de professionele markt voor olie- en gasproducten en wil hierin in de komende jaren verder groeien.

Centraal in de groeistrategie van Argos staan Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de Benelux. In deze landen wil het bedrijf een breed pakket producten en diensten onder het merk Argos op de markt brengen.

Peter Goedvolk, oprichter van Argos en CEO: “In de toekomst willen wij onder het merk Argos bijvoorbeeld ook elektriciteit en gas aan Europese huishoudens leveren. Juist in die landen waar wij actief zijn en nog willen worden, is de wielersport ontzettend populair.”

Iwan Spekenbrink, algemeen directeur en eigenaar van het 1t4i-project: “Ik ben blij dat ik eindelijk de naam van onze nieuwe hoofdsponsor bekend kan maken.”


ACHTERGROND
Argos North Sea Group is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 11 miljard en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. De ongeveer 1.000 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in meer dan 25 landen.