• 20/12/2012
  • |     BB

Argos neemt Belgische LPG-divisie van Primagaz over

Primagaz plooit terug op butaan- en propaangas, Argos neemt Belgische LPG-activiteiten over en denkt nu al aan een distributienetwerk voor waterstof en LNG.

Trefwoorden: #argos, #butaan, #lng, #lpg, #primagaz, #propaan, #waterstof, #Wim Peels

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Argos heeft een akkoord bereikt met Primagaz Belgium over de overname van de Belgische autogasactiviteiten van Primagaz. In het totaal gaat het om circa 170 verkooppunten bij tankstations.

De overname slaat uitsluitend op de handelsactiviteiten op het gebied van autogasverkoop (LPG) in tankstations. Primagaz wil zich naar verluidt zelf 'meer richten op haar kernactiviteiten: propaan en butaan-bulkactiviteiten voor bedrijven en particulieren, en de verkoop van gasflessen'.

Wim Peels, manager van BK-GAS (Argos): “De overname biedt BK-GAS kansen om een belangrijke positie in te nemen in de sector van de gasvormige autobrandstoffen. Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst, hierbij denken wij op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken.”

Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Argos is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan 11 miljard euro en bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 800 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in zo’n 20 landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Primagaz Belgium is een 100% dochter van SHV Energy, de wereldmarktspeler op het gebied van verkoop en distributie van propaangas. SHV Energy is actief in 26 landen verspreid over 3 continenten. Er zijn 15.000 medewerkers.