Voetbalarena van KRC Genk wordt 5G proeftuin voor Citymesh

De Cegeka Arena, vernoemd naar IT-bedrijf Cegeka, zal binnenkort niet alleen bekendstaan voor voetbal van de bovenste plank, maar zal via proeftuinen ook op technologisch vlak uitblinken.

Trefwoorden: #5G, #Cegeka, #Citymesh

Lees verder

Techniek

( Foto: Citymesh )

ENGINEERINGNET.BE - Cegeka en Citymesh gingen vorig jaar een strategische samenwerking aan om de vierde Belgische operator te worden, maar met dit nieuwe project is het duidelijk dat hun ambities verder reiken.

De knowhow van Citymesh komt van pas voor 5G-toepassingen die perfect aangepast worden aan de sportieve context. Tegelijkertijd vormt dit project de gelegenheid bij uitstek om de grenzen van 5G te verkennen.

Toepassingen, die vandaag nog als 'onmogelijk' worden bestempeld, zouden in de voetbalarena binnenkort werkelijkheid kunnen worden.

Beide partners hebben alvast enkele nuttige toepassingen voor ogen. Bijvoorbeeld data over de spelers: door de zeer lage latentie en hoge betrouwbaarheid is het mogelijk om data in real time te bekijken.

Ook voor de dagelijkse werking zal deze nieuwe technologie een groot verschil maken, bijvoorbeeld dankzij IoT-sensoren. Met crowd flow kunnen medewerkers in het voetbalstadion op elk moment precies weten hoeveel supporters er zijn en waar ze zich bevinden. Ook supporters en seathouders zullen genieten van de voordelen van 5G (AR en VR).