• 03/04/2012

Productie opdrijven met lokalisatie-oplossing - bedrijfsblog

Continental Sarreguemines doet beroep op PHI DATA voor lokalisatie via RFID.

Trefwoorden: #phi data

Lees verder

Productnieuws

Continental Sarreguemines, de Franse afdeling van de Duitse bandengigant Continental, doet een beroep op PHI DATA voor het automatiseren van het inventarisbeheer en een deel van het productieproces.

Daarvoor zal PHI DATA een op WiFi gebaseerd lokalisatiesysteem implementeren. 1800 WiFi-tags worden bevestigd op de karren die Continental gebruikt om halffabricaten te transporteren naar de verschillende productie-eenheden.

Op die manier verzekert Continental zich ervan dat de juiste kar steeds op tijd aan de juiste machines geraakt, waardoor het bedrijf de productie kan opdrijven en fouten vermijdt.

Continental Sarreguemines produceert en verdeelt 33.000 banden per dag. Het rubber moet bij de productie van banden op precieze tijdstippen verwerkt worden. Om het rubber en de halffabricaten zo snel mogelijk na productie te transporteren naar de specifieke machines worden grote karren gebruikt, die verspreid staan in de fabriek.

Deze waren tot voor kort alleen voorzien van een nummer, waardoor er regelmatig karren niet tijdig teruggevonden werden, en er heel wat tijd en materiaal verloren ging.

“In een van de fabrieken in VS was er al een lokalisatiesysteem van AeroScout geïmplementeerd. De Amerikaanse collega’s waren vol lof over het systeem, dus wilden we het ook in Sarreguemines gaan gebruiken. Alleen zijn de omgevingsfactoren hier een pak uitdagender: vele kleine oude fabriekshallen, die in de in de loop der jaren werden uitgebreid, veel machines en dus veel metaal, etc. Dat maakt een RFID-implementatie niet evident. Toen we op zoek gingen naar een partner die hiermee ervaring had, en zich ook flexibel opstelde om in fasen aan het project te werken, bleek PHI DATA de beste keuze,” zegt François Gérard, Directeur France bij Continental in Sarreguemines.

PHI DATA zorgt voor de levering en implementatie van het AeroScout-systeem en de integratie met het Cisco-netwerk.

Nu kunnen de werknemers vanop hun boordcomputer, die weergeeft welk product op welke plaats of in welke voorraad opgehaald moet worden, ook onmiddellijk de locatie van de kar op een grondplan terugvinden.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we hier een hoge ROI uit kunnen halen, en dat deze technologie ons zal helpen om tegen mei 2012 onze productie op te drijven van 33.000 banden naar 37.000 banden per dag”, zegt Christian Matejicek, IT-verantwoordelijke bij Continental in Sarreguemines.

Het project bevindt zich momenteel in de tweede fase. “In de eerste fase werden 500 karren van WiFi-tags voorzien en werd geëvalueerd hoe nauwkeurig het systeem in een deel van de fabriek was. Toen alles optimaal bleek te functioneren, heeft Continental beslist het draadloze Cisco-netwerk uit te breiden naar overige delen van de fabriek, en 700 karren extra te voorzien van tags. Tot nu toe is dit een van de grootste projecten in zijn soort in de industriële sector in Europa. En het verhaal is nog niet uit: zopas hebben we de derde fase opgestart, waarin we nog eens 600 extra tags implementeren”, zegt Wim Verduyn, Senior Key Account Manager bij PHI DATA.


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PHI DATA



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.