Opkomst van de lasermachine

Een lasermachine is een machine, ontworpen voor het lasermarkeren, graveren en snijden van scherpe coderingen en markeringen. In de machinebouw worden metalen onderdelen gemarkeerd met een hoge doorvoersnelheid.

Trefwoorden: #laser, #lasermachine

Lees verder

Columns

( Foto: Trotec )

ENGINEERINGNET.BE - Een CO2 lasermachine biedt een krachtige combinatie van prestaties en flexibiliteit en levert hoogwaardige lasermarkeringen voor toepassingen met een hoge of middelhoge snelheid.

Omdat er bij een lasermachine vrijwel geen beperkingen zijn bij het schrijven van diverse lettertypes, codes of afbeeldingen, is dit een ideale oplossing voor het lasermarkeren van complexe codes op producten in de dranken-, voedings-, verpakkingen-, extrusie-, cosmetische en farmaceutische industrie.

Geschikte toepassingen
Benieuwd of uw producten geschikt zijn voor een CO2 lasermachine? Bij Trotec Laser kan er getest worden met samples. Langs komen kan ook in de showrooms in Barneveld, Haaksbergen en Mechelen (België).

Ook voor textiel, hout en kunststoffen zijn er oplossingen te vinden. Kijk op deze pagina voor een voor een veel gebruikte laser graveermachine.

De onderstaande materialen zijn onder andere geschikt voor het markeren met een laser:

  1. metalen
  2. geharde metalen
  3. roestvrij staal
  4. gecoate metalen
  5. aluminium
  6. geanodiseerd aluminium
  7. kunststoffen

Voorbeeld toepassing
Een veel gebruikte toepassing is het markeren van typeplaatjes. Lasermarkeringen op typeplaatjes zijn duurzaam en worden gekenmerkt door een lange levensduur, omdat ze slijtage bestendig zijn, bestand zijn tegen UV-straling, hitte, kou, chemicaliën en alcohol.

Met een zeer precieze laserstraal worden de fijnste details en zelfs 1-punts lettertypes op het materiaal aangebracht. Een label of typeplaatje kunnen per stuk of in grote batches gemaakt worden tegen lage kosten.