Technologiesector wil elke werkdag 16 extra jobs creëren

Technologiefederatie Agoria heeft bekend gemaakt, dat de technologiesector in tien jaar tijd, van begin 2021 tot eind 2030, in totaal 40.000 extra jobs wil creëren, of 16 elke werkdag.

Trefwoorden: #Agoria, #technologie, #vacatures

Lees verder

nieuws

( Foto: wrightstudio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De 40.000 extra jobs moeten wel bovenop de vervangingen komen van wie van werk verandert of met pensioen gaat.

Agoria gaat wel uit van de veronderstelling dat de sector zijn concurrentiepositie kan behouden of versterken. Ook moet de arbeidsmarkt toelaten om opwaartse mobiliteit te realiseren via het permanent vormen van alle werknemers.

De federatie wil met die 'new deal' de hand reiken aan de verschillende regeringen in ons land, op één week van de jaarlijkse beleidsverklaring van de premier. Het wil er samen voor zorgen dat tegen 2030 minstens 8 op de 10 personen van 20 tot en met 64 jaar een job hebben. De technologiesector, goed voor 315.000 banen, is de eerste sector die zo’n engagement opneemt.

Agoria zelf wil haar bedrijven bijstaan bij het invullen van die vele vacatures door onder meer permanente vorming binnen bedrijven te stimuleren en hen het “DigiSkills Passport" te laten gebruiken om in te schatten wat de digitale competenties van werknemers zijn.

Daarnaast wordt ook naar de overheid gekeken om een bijdrage te leveren, zeker aangezien dat ook voor de overheidsfinanciën een goede zaak zou kunnen zijn.