Active Ants optimaliseert dankzij GreyOrange software- en roboticadiensten

GreyOrange, internationale softwareleverancier die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om fulfilmentoperaties te optimaliseren, verzorgt de software- en roboticadiensten in het e-fulfilmentcentrum van Active Ants in Willebroek.

Trefwoorden: #Active Ants, #Bpost, #GreyOrange, #logistiek, #robot, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: GreyOrange )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij hun GreyMatter-besturingssysteem en de Ranger MoveSmart-robots kunnen jaarlijks 4 miljoen pakjes in dit warenhuis van Bpost worden samengesteld met slechts 14 medewerkers.

Het besturingssysteem en de robots draaien gedurende het hele fulfilmenttraject; van het vouwen van de dozen en productverpakking tot het sorteren van de goederen voor de eindbestemming. Dat verkort de levertijd voor eindklanten en verlaagt de kosten.

Als softwareoplossing kunnen de robots worden aangepast en opgeschaald naar de toekomstige behoeften van Active Ants, zodat het bedrijf nauwkeurige en efficiënte e-fulfilmentdiensten aan klanten kan blijven aanbieden.

De oplossing van GreyOrange voor modern fulfilment heeft eerder al gezorgd voor een efficiëntieslag in het Active Ants fulfilment center in Nederland. Sindsdien werd het aanbod uitgebreid naar de Belgische markt ter voorbereiding op de grote bestelpieken in webshops tijdens BlackFriday en in december.

De uitbreiding is de start van het traject om de efficiëntie in de verschillende warehouses van Active Ants in Europa te verbeteren.

Video:

ACHTERGROND
Active Ants verzorgt warehousingdiensten voor eCommerce-bedrijven door heel Europa en verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid van e-fulfilment. Het bedrijf doet dit door middel van innovatie, automatisering en de inzet van robots. Active Ants bewaart, verpakt en distribueert goederen voor meer dan 5 miljoen jaarlijkse bestellingen van meer dan 250 retailers.