mic.brussels start Prototyping Internship Program

In het kader van dit programma begeleiden studenten met een affiniteit voor coderen, innovatieve projecten van Brusselse IT-bedrijven waarvan de kerntechnologie van het project Microsoft-gerelateerd is.

Trefwoorden: #Brussel, #mic.brussels, #Microsoft, #prototyping

Lees verder

nieuws

( Foto: mic.brussels )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van het Prototyping Internship Program is het stimuleren van innovatie en onderwijs door samenwerkingen op te zetten tussen Brusselse student-ontwikkelaars en bedrijven met IT-behoeften die gevestigd zijn in Brussel en omstreken.

"Het Prototyping Internship Program is te beschouwen als een innovatief labo waarmee het bedrijf kan experimenteren, wat leidt tot meer innovatie", aldus operationeel directeur bij mic.brussels Cécile Jabaudon.

mic.brussels aanvaardt momenteel aanvragen van bedrijven met interesse om deel te nemen aan het programma. Een kantoor in Brussel of in de rand de stad en werken met Microsoft-software zijn twee belangrijke vereisten, maar de deelnemende bedrijven moeten ook de stagiairs willen ondersteunen en opvolgen.

De deadline voor kandidaatstellingen is 31 oktober. De projecten worden gescreend door mic.brussels om er zeker van te zijn dat ze interessant zijn vanuit het oogpunt van de student en om te garanderen dat de technische coaches van het programma voldoende hulp kunnen bieden om de doelstellingen te bereiken die in de projectscope zijn gedefinieerd.

Studenten die willen deelnemen aan het programma kunnen zich inschrijven voor een testsessie waarbij hun technische vaardigheden en hun mindset en motivatie worden beoordeeld.

"Op die manier zorgen we ervoor dat ze het vereiste niveau en de vereiste houding hebben om vijftien weken lang aan een project te werken", zegt Cécile Jabaudon.

"Ook hoeven bedrijven het soms omslachtige proces van het vinden van een geschikte stagiair voor hun project niet te doorlopen. De studenten worden geselecteerd door middel van een codeertest, gevolgd door een interview om de persoonlijkheid van de kandidaat beter te kunnen beoordelen."

Het programma loopt van midden februari tot eind mei. De stagiairs werken vijf dagen per week aan het project van het bedrijf, wat betekent dat deze stage ten minste 600 werkuren vertegenwoordigt.