Colruyt Group opent nieuwe voedselproductiesite

Colruyt Group Fine Food opent in Halle een nieuwe, toekomstgerichte en duurzame site (4.200 m²) voor een duurzame productie en verpakking van smeersalades. Hierdoor kan nog beter ingespeeld worden op de evoluerende behoeften van de consumenten.

Trefwoorden: #Colruyt, #duurzaam, #voeding, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - De gloednieuwe productiehal komt er om de groei van de Colruyt- en OKaywinkels mee op te vangen en onafhankelijk te zijn in de markt. De nieuwe productiesite biedt tevens ruimte aan vernieuwende assortimenten en innovaties.

Colruyt Group heeft als doel om tegen 2025 alle huishoudelijke verpakkingen van de eigenmerkproducten herbruikbaar, recycleerbaar, composteerbaar of biodegradeerbaar te maken. Bij de opstart van de nieuwe site werd daarom het ontwerp van de huidige smeersaladepotjes herbekeken, met het oog op het reduceren van de hoeveelheid plastic en het beperken van voedselverliezen. Dankzij de nieuwe verpakkingslijnen wordt op jaarbasis 45,5 ton plastic bespaard.

Het gebouw zelf werd duurzaam gebouwd. Er liggen 828 zonnepanelen op het dak, de site is aangesloten op de interne waterzuivering en ook het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt.

De oppervlakte van de site wordt maximaal benut door o.a. schuine laadkaaien te bouwen voor een optimaal aan-en afvoer van de vrachtwagens. Een centrale vermogensrail dwars door de site maakt de kabellengtes korter en vergemakkelijkt de installatie van nieuwe machines of een eventuele herinrichting van de site.

Momenteel werken er 45 mensen en de verwachting is dat daar volgend jaar een tiental jobs bijkomen.