• 06/04/2012
  • |     BB

Directie Intrion koopt Colruyt-groep uit (+video)

Management buy-out door directieleden Gerard Paulussen en Chris Vleeschouwers weekt automatiseerder Intrion los van Colruyt Group.

Trefwoorden: #colruyt, #createch, #dolmen, #intrion, #jef colruyt

Lees verder

Nieuws

( Foto: Intrion )

ENGINEERINGNET.BE - De directie van Colruyt Group heeft samen met het huidige management van het industriële automatiseringsbedrijf Intrion een overeenkomst tot overdracht van het handelsfonds ondertekend.

Het gaat naar verluidt ‘om een strategische beslissing’, doordat de activiteiten van Intrion ver van de corebusiness van de groep liggen.

Colruyt richtte Intrion - het vroegere Createch Engineering en Dolmen Industrial Projects - op toen er een grote nood was aan oplossingen om bepaalde taken te automatiseren en het werk van de medewerkers te vereenvoudigen.

Zo ontwikkelde Intrion onder meer de orderpicker en de bakkenwas. De orderpicker is een unieke robot die bestellingen voor groenten en fruit voor de winkels klaarmaakt.

De automatische bakkenwas zorgt ervoor dat er elke dag duizenden blauwe en oranje bakken gewassen kunnen worden.

Intrion werkte echter meer en meer voor andere Belgische en internationale klanten. Het bedrijf ontwikkelde al machines die poststukken, pakketten of bagage op luchthavens triëren.

Jef Colruyt: “Het is niet omdat Intrion zelfstandig wordt, dat we niet langer zullen samenwerken. We zijn altijd heel tevreden geweest over de samenwerking. We zijn ook fier op de ontwikkeling die Intrion over de jaren heen gekend heeft. Maar de activiteiten van intrion liggen ver van onze hoofdbezigheid, de retail.”


ACHTERGROND
Intrion in Huizingen telt 120 medewerkers. Het bedrijf werkt voor klanten uit de sectoren food, retail, farmaceutica en luchtvaart in heel Europa, maar het merendeel bevindt zich in een straal van ongeveer 300 km rond Brussel. Intrion bedenkt oplossingen voor industriële automatisering en werkt die verder uit.