Eerste Belgisch 5G Lab opent de deuren in Antwerpen

Orange Belgium heeft onlangs in Antwerpen de deuren van zijn eerste permanente 5G Lab geopend, met alles doel om het volledige potentieel van 5G te ontsluiten. Het bedrijf zette eerder ook al een 5G SA-campus op in de haven van Antwerpen.

Trefwoorden: #5G, #Industry 4.0, #Orange, #telecom

Lees verder

nieuws

( Foto: Orange )

ENGINEERINGNET.BE - In dit 5G Lab werd alle kennis en expertise over de toepassingen van 5G voor Industry 4.0 onder één dak verzameld. En waar de focus in de haven van Antwerpen nog op toepassingen voor co-innovatie lag, is men in het 5G Lab nu ook druk bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe, inspirerende toepassingen voor Industry 4.0.

In april 2021 werden alvast de eerste drie start-ups die 5G-toepassingen ontwikkelen via het Orange Fab-acceleratieprogramma uitgenodigd om partner te worden van het 5G Lab.

In dit gloednieuwe onderkomen in The Beacon in Antwerpen zal de operator de mogelijkheden van de nieuwe 5G SA-telecomstandaard demonstreren en aantonen hoe standalone 5G bedrijven kan helpen innoveren en digitaliseren.

Bij de opening van het Lab, in aanwezigheid van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle, werden verscheidene nieuwe 5G-toepassingen gedemonstreerd die ontwikkeld waren met diverse partners.

Hierbij vielen twee nieuwe toepassingen extra op:
  1. Een robotarm, een mooi voorbeeld van een mens-robotsamenwerking, die voordeel haalt uit de extreme betrouwbaarheid en lage latentie van het 5G SA-netwerk. Deze toepassing is het resultaat van een samenwerking met roboticaleverancier Staubli en aanbieder van mixedrealityoplossingen Mr. Watts. De robot wordt op afstand bestuurd via een slimme bril die verbonden is met het 5G-netwerk. De interactie met de robot gebeurt via augmented reality.
  2. Een eerste stap richting zelfrijdende spoorvoertuigen, ontwikkeld in samenwerking met OTIV. Concreet wordt een trein uitgerust met camera's en sensoren en een motor met AI die voorwerpen en mensen op het spoor automatisch herkent en meteen aan de alarmbel of zelfs aan de noodrem trekt. Deze toepassing is met name nuttig op grote industrieterreinen waar een trein meerdere wagons voortduwt en waar het zicht in de locomotief zeer beperkt is.