Brussels Airport verwerft bijna 50% aandelen van SkeyDrone

Door grote aandeelhouder te worden, wil Brussels Airport een actieve rol spelen in de ontwikkelingen op vlak van dronetechnologie en het aanbieden van drone-diensten aan diverse industrieën in België en daarbuiten.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #drone, #SkeyDrone

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Brussels Airport Company en skeyes hebben een overeenkomst gesloten waarbij Brussels Airport nieuwe aandelen zal verwerven die worden uitgegeven door SkeyDrone. Hierna zal Brussels Airport 50% min 1 van de aandelen van SkeyDrone bezitten en skeyes de overige aandelen.

skeyes en Brussels Airport Company tekenen ook een aandeelhoudersovereenkomst die het bestuur en de strategische ontwikkeling van SkeyDrone in de toekomst regelt.

SkeyDrone is momenteel een 100% dochtervennootschap van skeyes die diensten aanbiedt op vlak van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland.

Brussels Airport werkte het afgelopen jaar nauw samen met skeyes en SkeyDrone aan diverse drone-projecten op vlak van onder meer indringersdetectie, veiligheid van het vliegveld en operationele efficiëntie.

De ambitie van Brussels Airport is om samen met skeyes en SkeyDrone het voortouw te nemen in het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve toepassingen van drones. Door haar kennis, expertise en ervaring als één van Europa’s belangrijkste luchthavens te delen, wil Brussels Airport ook de groeiambities van SkeyDrone ondersteunen.

"Met SkeyDrone kunnen we dronemanagementsystemen en dronediensten onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren die op een dagelijkse basis kunnen gebruikt worden in diverse industrieën", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten en wordt naar verwachting begin 2022 afgerond.