ORI-conferentie in teken van data en AI in bouwwereld

Dit jaar staat de ORI-conferentie in het teken van het gebruik van data en AI in de bouwwereld. Op het programma staan tal van interessante sprekers en verder kan men onder andere kennis maken met VR/AR en de intelligente robothond SPOT.

Trefwoorden: #adviesbureau, #AI, #bouw, #ingenieursbureau, #ORI

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ORI )

ENGINEERINGNET.BE - De bouwsector gebruikt nu al technologie en innovatie om het volledige bouwgebeuren efficiënter en duurzamer te maken, waardoor de negatieve effecten van bouwen op het milieu worden verminderd.

Belangrijke trends hiertoe zijn Building Information Modeling (BIM), het gebruik van constructierobotica en het toegenomen gebruik van geavanceerde bouwmaterialen. De COVID-19-pandemie veroorzaakte daarnaast ook voor een versnelling in de integratie van deze nieuwe technologieën en innovaties, maar ook in de ontwikkeling van nieuwere en veiligere manieren van bouwen.

De ORI-conferentie (24 november) zal zich zowel richten op het belang van data in de bouwsector, alsook hoe dit in de nabije toekomst zal worden beheerd. De implementatie van kunstmatige intelligentie is hiervoor een belangrijke tool.

Op dat vlak merken we dat advies- en ingenieursbureaus werken aan data en AI en zich terdege bewust zijn van het potentieel van deze aanpak.

Klik hier voor meer informatie of inschrijving.