• 11/04/2012

Peter Dedrij operationeel directeur Microsoft Innovation Center Vlaanderen

Dedrij: “Ik ben ervan overtuigd dat Vlaanderen er met dit MIC een attractiepool bijheeft om zijn economie verder uit te bouwen op een manier die voordelig is voor zorgbehoevenden.”

Trefwoorden: #dedrij, #mic

Lees verder

personalia

( Foto: Peter Dedrij )

ENGINEERINGNET.BE -- Peter Dedrij (36) werd op 1 april de directeur van het Microsoft Innovation Center (MIC) Vlaanderen, dat onlangs officieel werd geopend.

Dedrij zal het Dagelijks Bestuur van het MIC voorzitten, het strategisch beleid ervan uitbouwen en rapporteren aan de Raad van Bestuur. Voorts omvat zijn takenpakket de aansturing van de teams in Genk en Kortrijk, het financieel beheer, het behalen van de doelstellingen, de rapportering aan de overheid, het verzorgen van de relatie met de partners en de uitbouw van een netwerk. Hij zal het MIC ook vertegenwoordigen op interne en externe evenementen en de communicatie verzorgen rond deze activiteiten.

Eerst moet Peter Dedrij het MIC Vlaanderen operationeel maken door een personeelskader uit te bouwen. Zowel in Genk als Kortrijk hebben ze een project manager en een office manager nodig. Er moet ook een IT manager aangeworven worden die beide kantoren zal bedienen.

Peter Dedrij: “Ik besef dat het een hele uitdaging wordt. Maar ik heb er ongelooflijk veel zin in. Ik ben ervan overtuigd dat Vlaanderen er met dit MIC een attractiepool bij heeft om zijn economie verder uit te bouwen op een manier die voordelig is voor zorgbehoevenden, aangezien MIC Vlaanderen zich zal focussen op de welzijns- en gezondheidszorg. Ik vind het een hele eer om dit mee te creëren en te begeleiden. Een mooiere opdracht kan ik mij niet inbeelden.”

Dedrij is Ingenieur Elektronica en doorliep een master opleiding aan het EHSAL. Voor hij bij Microsoft kwam, werkte hij onder meer bij LUON, INCAT en Sabena Technics.


(KV)