• 20/09/2012

Bill Gates blijft rijkste Amerikaan, Zuckerberg achteruit

Microsoft-oprichter Bill Gates is voor het 19e jaar op rij de rijkste Amerikaan in de rangschikking van Forbes. Met de topman van Facebook gaat het minder goed.<br>

Trefwoorden: #amazon, #ballmer, #bezos, #ellison, #facebook, #gates, #Larry Page, #microsoft, #palmer, #zuckerberg

Lees verder

personalia

( Foto: Microsoft )

ENGINEERINGNET -- Bill Gates is 66 miljard dollar waard. Dat is zeven miljard dollar meer dan een jaar geleden, wat vooral te danken is aan de goede aandelenkoers van Microsoft.

Op de lijst zijn ook andere technologietoppers aanwezig. Oracle-topman Larry Ellison staat op de derde plaats met 41 miljard dollar. Jeff Bezos van Amazon staat elfde met 23,2 miljard dollar.

Het Google-duo Sergey Brin en Larry Page bezet de twaalfde en dertiende plaats met elk 20,3 miljard dollar. Microsoft’s huidige algemeen directeur Steve Ballmer staat met 15,9 miljard dollar op de negentiende plaats. Paul Allen, de man die samen met Gates Microsoft oprichtte, sluit de top twintig af (15 miljard dollar).

Een opvallende daler in de lijst is Mark Zuckerberg. De 28-jarige oprichter van Facebook stond vorig jaar nog op de elfde plaats maar door de dalende waarde van Facebook zakt ook zijn persoonlijk fortuin. Vandaag staat hij nog maar op de 36e plaats.

Al moeten we daar ook niet al te veel medelijden mee hebben. Zijn persoonlijke berg met dollarbiljetten wordt vandaag nog steeds geschat op 17,5 miljard dollar


(bron: ZDNet, Pieterjan Van Leemputten)