Caroline Van Cauwelaert nieuwe CEO van EPCON

EPCON, Belgische/Zuid-Afrikaanse health tech start-up die artificiële intelligentie inzet om epidemieën te beheersen, heeft Caroline Van Cauwelaert aangesteld als nieuwe CEO als opvolger van Vincent Meurrens.

Trefwoorden: #AI, #Caroline Van Cauwelaert, #EPCON, #health tech, #start-up

Lees verder

HR

( Foto: EPCON )

ENGINEERINGNET.BE - Caroline Van Cauwelaert volgt Vincent Meurrens op, die het bedrijf in 2018 samen met Thys Potgieter oprichtte en zich als founder zal richten op het verder ontwikkelen van de operationele activiteiten en het exploreren van nieuwe opportuniteiten.

Van Cauwelaert heeft heel wat ervaring in digitale innovatie, ze leidde tot voor kort de Antwerpse digitale productontwikkelingsstudio Bagaar. Geruggensteund door een recente kapitaalverhoging van bijna 500.000 euro moet ze de innovatieve activiteiten van het bedrijf verder uitbreiden en de groei verder versnellen.

ACHTERGROND
EPCON brengt patiëntendata samen met socio-demografische gegevens en omgevingsfactoren. Door artificiële intelligentie los te laten op die data kan de start-up gezondheidsrisico’s kwantificeren en de prevalentie van een aandoening inschatten.

Vandaag maken vooral landen in Afrika en Azië gebruik van de AI-technologie om infectieziektes als tuberculose of HIV te bestrijden. De start-up is ook dichter bij huis actief. In 2020 ontwikkelde het een voorspellend model voor COVID-19.