Itineris heeft Waals datahub-softwarebedrijf overgenomen

Itineris, een snelgroeiend technologiebedrijf dat innovatieve softwareoplossingen voor nutsbedrijven ontwikkelt en implementeert, meldt dat het datahub-softwarebedrijf Opinum, gevestigd in Mont-Saint-Guibert, heeft overgenomen.

Trefwoorden: #energie, #Itineris, #Opinum, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Itineris )

ENGINEERINGNET.BE - Dit bedrijf biedt nuts- en energiebedrijven de nodige inzichten om hun verbruik beter te beheren en hun productie te optimaliseren. Deze overname past in de ambitie van beide bedrijven om een voortrekkersrol te spelen in de energie- en digitale transitie.

Edgard Vermeersch, CEO van Itineris: “Onze bedrijven richten zich op dezelfde sector, en we delen dezelfde missie: bedrijven helpen om op een optimale manier gebruik te maken van energie- en waterbronnen. Door onze krachten te bundelen zullen wij nutsbedrijven nog beter kunnen ondersteunen in de energietransitie."

De data hub van Opinum biedt geavanceerde data-analyse, inzichten en alert opties. Dit helpt bedrijven om natuurlijke hulpbronnen efficiënt in te zetten, en duurzame energieopwekking en energiedistributieprocessen te optimaliseren. Denk maar aan de stijgende energieprijzen.

Loïc Bar, CEO en oprichter van Opinum: "Deze overname zal geen afbreuk doen aan onze eigen identiteit en ons sterk merk. Onze klanten zullen zeker voordeel halen uit onze gecombineerde expertise en oplossingen."