• 12/04/2012
  • |     BB

Haven van Antwerpen wint prestigieuze World Ports Award 2012

Eddy Bruyninckx, CEO van het Havenbedrijf, gehuldigd voor werk van voorbije 20 jaar.

Trefwoorden: #Abu Dhabi, #ADPC, #Eddy Bruyninckx, #haven, #logistiek

Lees verder

personalia

( Foto: Havenbedrijf )

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens de tweede World Ports & Trade Summit (WPTS) in Abu Dhabi is de Haven van Antwerpen als winnaar uit de bus gekomen van de allereerste WPTS World Ports Award 2012.

Met name Eddy Bruyninckx werd gehuldigd voor het werk dat hij de voorbije 20 jaar heeft geleverd en dat de haven van Antwerpen een uitstekende reputatie heeft bezorgd op het vlak van business development, havenorganisatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“De recente publicatie van het duurzaamheidsverslag, het eerste in zijn soort dat over een hele haven handelt, is een goed voorbeeld van het grensverleggend optreden van de Antwerpse haven”, schreef Tony Douglas, CEO van Abu Dhabi Ports Company (ADPC), in het juryrapport.

Eddy Bruyninckx in Abu Dhabi: “We beschouwen deze Award als een bekroning van de inspanningen die het hele bedrijf, niet alleen het management, maar ook alle 1.650 personeelsleden.”

“Zelfs in moeilijke tijden bleven we niet bij de pakken zitten en ontwikkelden we samen met de private havenbedrijven het ‘Totaalplan voor een meer concurrentiële haven’ waarmee we een antwoord boden op de wereldwijde crisis van 2009.”


ACHTERGROND
Tijdens de World Ports & Trade Summit werd wordt er gesproken over onderwerpen als strategie, globale groei en de toekomst van de wereldhavens. Op de gastenlijst staan heel wat prominenten uit de maritieme industrie. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi, zat de top voor.