• 12/04/2012

Electrawinds neemt tankenpark in gebruik voor opslag van biomassa (+video)

Electrawinds krijgt te Brugge een bijkomende opslagcapaciteit van zowat 12.500 m³.

Trefwoorden: #biomassa, #brugge, #electrawinds, #tankenpark

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Belgische groenestroomproducent Electrawinds neemt een bijkomend tankenpark in gebruik voor de opslag van biomassa. Het levert het energiebedrijf een bijkomende opslagcapaciteit op van zowat 12.500 m³.

Het gaat om het voormalige tankenpark Verstichel langs het Boudewijnkanaal in Brugge. Het nieuwe tanken park van Electrawinds bestaat uit drie grote tanks van 4000m³ en één kleinere tank met een capaciteit van 500 m³.

Tot voor enkele jaren werden op deze locatie oliehoudende producten opgeslagen zoals benzine en huisbrandolie die de bodem zwaar vervuild hebben. Bij de start van de renovatiewerken heeft Electrawinds dan ook eerst een grondige sanering uitgevoerd.

Van de oorspronkelijke site zijn enkel de tanks overgebleven die weliswaar grondig verbouwd zijn. Zo is het buizenstelsel vernieuwd en is geïnvesteerd in een verwarmingssysteem om het geraffineerde biomassaproduct op temperatuur te houden.

Voor het laden en lossen is een nieuwe losplaats gebouwd met bijhorende kantoren die beide geïntegreerd zijn in een nieuwe vleugel.


(KV) (foto wikipedia: Boudewijnkanaal)

Video